napfenyvarosipulik

 

Bemutatkozás

 

 

Napfényvárosi-Csahos
Aranykoszorús” Puli Kennel 


Kennelünk Magyarország déli részén, Szegeden, a „Napfény” városában található, amit nevében is megjelenítettünk.

A Kezdet
1987. nyarán határoztuk el, hogy egy törzskönyvezett Pulit hozunk a házhoz. Kutyás könyveket vásároltunk, és tanulmányozni kezdtük a Puliról szóló cikkeket és kiadványokat.

1988 tavaszán hoztuk haza Pusztamérgesi-Csahos Ancsát. Ekkor még nem gondoltunk tenyésztésre, mivel jobban szerettünk volna kan kiskutyát. Ancsa viszont szép és kedves volt, nem tudtuk nem elhozni. Kiállításra 15 hónapos korában vittük el egy közeli helyszínre. Első párként Ancsának Tengerdi-Házi Morgót választottuk. Morgó egyidős volt Ancsával, akikben természetesen vélelmeztük, hogy külső-belső értékmérő tulajdonságaik alapján ideális pár lesz, és a születendő kölykökben tovább viszik e jó tulajdonságaikat.
Így lett Ancsa Kennel alapító szukánk.

A Folytatás

Pulijainkra jellemző a nagy tömegű zsinóros és zsinóros jellegű szőr köntös és az igen szép, kerek fej. Elsőként egy Pulin mindig a fejét nézzük meg, ha az nem igézett meg, akkor, az nem az a Puli, ami nekünk tetszik. Most, pár év távlatából, jó hallani, mikor egy-egy Puliról, azt mondják, hogy „Napfényvárosi feje” van.
 
Kennelünk nevét viselő pulik Világ és -Európa győztesekként, Klubgyőztesekként, ICH - BkHCH - HCH, és osztály győztesekként váltak ismertté. 

Hogy tenyésztési munkánk eredményes volt, bizonyítják azok a tőlünk származó Pulik utódjai, akik ma vesznek részt a tenyésztésben. 

Két, a Pulik közt is magasan kiemelkedő teljesítményt elérő Pulink, akikre a természetesen a többiekkel együtt nagyon büszkék vagyunk:  

ÉBER: kan, BkHCH –HCH –BOB –BOG - BIS– Diszplázia szűrt HD-A  

1997. FCI SUPREME WORLD CHAMPION OF CHAMPIONS Világkiállításon Basel-ben, Reserve BOG-nak választották.  

Éber a tenyésztésben is bizonyított. Kiváló utódai születtek.

Párat említek közülük:
Kurjancsdombi Álmos: HJCH-HCH-BkHCH-Int.CH - Világgy. - csd.szűrt
Szentmihályi-Szabó Artúr: HJCH-HCH-BkHCH-Int.CH -Európa és Világgy.-csd.szűrt
Szentmihályi-Szabó Csábos: HJCH -HCH -BkHCH -Int.CH - Európagy.
Vásárhelyi-Kincsetőrző Böbe: Világgyőztes
August Black'n Blue's Born To Be Boss: Int.CH – csd.szűrt

Éber az utódok eredményei alapján „Aranyfokozatú tenyészkan”-ként szerepel a Hungária Puli Klub nyilvántartásában.

Éber Baselben 1997. 

Foto: ALEX


JÓSÁG:
 szuka, HJCH – HCH - Int.CH. - MultiCH. - Európagyőztes - 2xVilággyőztes - Crufts győztes - csd. szűrt.
 A 2002. Amsterdami Világkiállítás történelmi pillanatot hozott, amikor Jóság a „HUNGARIAN PULI” a BIS dobogó 2. helyét foglalhatta el. 


 

Ezen kívül, számtalan, nagy nemzetközi kiállításon került a BIS valamely fokára, ezzel is népszerűsítve külföldön e nemes magyar kutyafajtát, amely oly közel áll szívünkhöz.

 Jóság párválasztása során (Pusztacsillag Csábos) a fehér Puli tenyésztéséhez is közel kerültünk. PUSZEDLI fehér szuka, és Berencsgyöngye Berci utódjai által, kiváló egyedekkel sikerült tovább bővítenünk a fehér Pulik vérvonalát.   

       
                                                                                                                                                                       

 
  


 

1999.-ben a MEOE Centenáriumi kiállításán, Kennelnappal ünnepeltük meg kennel alapításunk 10. évfordulóját, amelyen a MEOE elnöke, tenyésztői munkánk elismeréseként
Tenyésztői Különdíj”- ban részesített.
Napjainkban egy fedezőkannal Baráttal (NFV Éber és NFV Dölyfös „Kóci” utód), aki már bizonyított a tenyésztés során, egy szukával, (Barát utód és egy fiatal szukával (Barát utód) élünk együtt.   

Itt a Dél-Alföldön, a MEOE Szeged MagyarKutyaFajták tagozata keretein belül 6 éve, lelkes magyarfajtás kutyatulajdonosokkal szövetkezve, rendezvényeken Fajtabemutatókkal népszerűsítjük a magyarfajtákat, köztük örök szerelmünket a PULI-t.

Szervezetünk által rendezett MagyarKutyaFajták Majálisára már országhatáron túlról is érkeznek magyarfajtás vendégek.
www.meoeszeged.gportal.hu

Befejezésül álljon itt Fajtanépszerűsítésünk mottója, ami választ is ad, miért pont PULI:

Lényeg az, hogy bármilyen feladat megoldására és bármilyen célzattal keresünk társat, barátot magunk mellé, a magyar fajtákban megtaláljuk az alkalmas fajtát és egyedet, hiszen hosszú évszázadok óta itt élnek velünk és mellettünk az alkalmasságukat bizonyítottan. Nem csak azért, mert a magyar emberhez a magyarfajta illik legjobban, és nemes célt szentesít, aki magyar fajtát tart és tenyészt, hanem mert ezek a kutyák a mi igényeinkhez, körülményeinkhez, szánk ízéhez alkalmazkodtak évszázadokon át.”


Tenyésztői hitvallásunk továbbra is:

 

2009.-ben a Napfényvárosi-Csahos Puli Kennel 20 éves.


Pulis baráti szeretettel:


Kovács Ferenc és Veronika
Napfényvárosi-Csahos Puli Kennel

 

vissza a tetejéte

 

 


 

 
Menü

 

          
          
MENÜ:
   Nyitóoldal
   Búcsú
   Kennelünk:
      Bemutatkozás
    
Tenyésztés
   
Eredményeink
   Felajánlásaink
   Minden ami Puli
   Fotó Galéria
   Ajánlott oldalak


 


    Buttonunk:
  
  

  LINKEK:
  Kinológiai szervezetek
  
Magyar fajtás Klubok
 
Kedvenc oldalak 
     


 

 


 

 
Naptár
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2009-06-05
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!